Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι αμερικανικές πολιτείες Αλαμπάμα, ‘Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων των τελευταίων ημερών. Τουλάχιστον 230 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Ads

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες, ενώ οι κυβερνήτες των πολιτειών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να “δράσει γρήγορα” για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα.

Εν τω μεταξύ, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για “αυξημένο κίνδυνο” ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.

Ads

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν συνολικά 21 αμερικανικές πολιτείες, στη ζώνη μεταξύ των Μεγάλων Λιμνών, τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.