«Σταματήστε να ζητάτε τη δολοφονία του Julian Assange» γράφουν στον επίσημο λογαριασμό Twitter μέλη του ιστότοπου. Ο λόγος για πολυάριθμες δηλώσεις Αμερικανών πολιτικών εναντίον του ιδρυτή του Wikileaks. Με αφορμή το μακελειό στην Αριζόνα, ο Assange ζήτησε με ανακοίνωσή του να διώκονται όσοι εξωθούν στην βία.

Ads

Ο λόγος για τις δηλώσεις πολιτικών και άλλων, οι οποίοι εκφράζονται με πολύ σκληρά λόγια εναντίον του Assange, όπως αυτές συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα PeopleOKWithMurderingAssange.com. Ιδιαίτερα, προσωπικότητες της αμερικανικής συντηρητικής δεξιάς έχουν κατά καιρούς προβεί σε μάλλον ακραίες δηλώσεις, καλώντας ακόμα και για δολοφονία του Assange.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση γνωστού Αμερικανού blogger, σύμφωνα με την οποία «αφού ο Julian Assange δεν είναι Αμερικανός πολίτης δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν μπορεί να δολοφονηθεί από τη CIA.» Για χωρίς προηγούμενο επίθεση στο πρόσωπο ενός συγκεκριμένου ατόμου και απαράδεκτες δηλώσεις κάνει λόγο η ανακοίνωση του Wikileaks, τονίζοντας ότι με όσους ζητούν τη δολοφονία του ιδρυτή του θα έπρεπε να ασχοληθεί η δικαιοσύνη.

Με αφορμή το μακελειό στην Αριζόνα, ο Julian Assange, ζήτησε σήμερα να διώκονται οι πολιτικές προσωπικότητες ή τα μέσα ενημέρωσης που με το λόγο τους εξωθούν στη βία.

Ads

«Καμιά οργάνωση στον κόσμο δεν είναι περισσότερο στρατευμένη στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου απ’ ό,τι ο WikiLeaks, όμως όταν γνωστοί πολιτικοί ή επιφανείς εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ζητούν να σκοτωθούν ορισμένα πρόσωπα ή ομάδες, θα πρέπει να διώκονται για προτροπή σε φόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Julian Assange. «Αυτοί που καλούν σε φόνο μοιράζονται ένα μέρος της ευθύνης μ’ αυτούς που πατούν τη σκανδάλη», συνέχισε υποβάλλοντας τα «συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των θυμάτων.

Υπενθυμίζοντας ότι και το WikiLeaks αλλά και ο ίδιος έγιναν στόχος «μιας βίαιης ρητορικής» στις ΗΠΑ, εκ μέρους «προσωπικοτήτων», μεταξύ των οποίων η Πέιλιν, ο Julian Assange ζητεί «από τις αμερικανικές αρχές και από τους άλλους να ερευνήσουν με αποφασιστικότητα αυτές της προτροπές σε φόνους». «Ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να ανέχεται διάσημα μέλη της κοινωνίας να καλούν σε φόνο και σε δολοφονία ατόμων ή ομάδων», τονίζει προσθέτοντας πως ο WikiLeaks υποχρεώθηκε να λάβει «πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Assange αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, ενώ οι δικηγόροι του προσπαθούν να αποφύγουν την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα.