Σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook o κος Γιώργος Μουρούτης αναφερόμενος σε χθεσινή απάντηση του Χρ.Βερναρδάκη σε κείμενό του εξακολουθεί να αναφέρει ορισμένες απίστευτες ανακρίβειες που αφορούν την εταιρεία μας.

Ads

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνονται τα παρακάτω:

  1. Ο Κος Μουρούτης γράφει: «Κατανοώ επίσης το λόγο για τον οποίο έσπευσε (σημ.: ο Βερναρδάκης) να αποσύρει από το site της εταιρείας του όλες τις πολιτικές έρευνες του το 2012». Είναι απίστευτο!!!!! Καμία παλαιά δημοσιευμένη έρευνα της εταιρείας δεν έχει «κατέβει» ΠΟΤΕ από το site της. Ολες οι έρευνες είναι αναρτημένες. Απλώς κανείς πρέπει να κάνει το αυτονόητο που κάνει στο ίντερνετ ακόμα και ένα μαθητής της α’δημοτικού: να μη βλέπει μόνον την πρώτη σελίδα αλλά να συνεχίζει και στις επόμενες. ΟΛΕΣ οι έρευνες βρίσκονται στην απόλυτη πρόσβαση. Προκαλεί τεράστια απορία η προχειρότητα με την οποίαν εκφράζεται δημόσιο θεσμικό πρόσωπο.
  2. Αναφέρεται στην τελευταία προ των εκλογών του Ιουνίου 2012 δημοσιευμένη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Πέμπτη 31/5/2012) έρευνα της VPRC, αναφέροντας τη δήθεν εσφαλμένη εκτίμηση της εταιρείας. Στην τελευταία αυτή δημοσιευμένη έρευνα (18 ημέρες προ των εκλογών) η εκτίμηση της εταιρείας διαγραφόταν ως εξής όπως σωστά αναφέρει: ΝΔ 26.5% – ΣΥΡΙΖΑ 30.0%, ΠΑΣΟΚ 12.5% κοκ (Βλ. αναλυτικότερα). Ξεχνά όμως να επισημάνει ότι από τότε έως και τις εκλογές κυλούν περίπου τρεις πυκνές σε γεγονότα, εξελίξεις και ψυχολογία εβδομάδες. Η «μισή αλήθεια»….
  3. Εξαιτίας της εμπάθειας του Κου Μουρούτη προς την εταιρεία μας είμαστε όμως σήμερα αναγκασμένοι να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία των ερευνών της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 15νθημέρου της απαγόρευσης δημοσιοποίησης ερευνών, κάτι που δεν κάναμε μέχρι σήμερα σεβόμενοι τη σύμβαση εχεμύθειας που υπήρχε με τους πελάτες μας, τουλάχιστον μέχρι ενός χρονικού σημείου. Στον πίνακα που παρατίθεται* παρουσιάζονται οι εκτιμήσεις της εταιρείας σε τρεις έρευνες, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τελευταίου δεκαπενθημέρου, οι οποίες έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό πελατών του εξωτερικού.
  4. Ο σοβαρός αναγνώστης και μελετητής θα διαπιστώσει: α) ότι το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις τελευταίες δέκα ημέρες, μέσα σε μια σειρά από παράγοντες που άλλοι ερευνητές έχουν αναλύσει διεξοδικά και δεν θα επανέλθουμε, β) ότι η απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες προ των εκλογών αποτελεί μια ευκαιρία πολιτικής κερδοσκοπίας για πολλούς καλοθελητές.

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2013

*Ο πίνακας τμηματικά: