Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, παρουσιάστηκαν υβριστικά, σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε αναρτήσεις του Tvxs, που παραβιάζουν όχι μόνο τους όρους λειτουργίας του, αλλά και κάθε έννοια διαλόγου ή πολιτισμού.

Ads

Το Tvxs αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ενημερωτικά site μεγάλης επισκεψιμότητας που δημοσιεύουν σχόλια χωρίς προέγκριση. Δυστυχώς, αυτή την πίστη στον διάλογο ,στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την υπευθυνότητα των πολιτών, καταχράστηκαν σχολιαστές, φτάνοντας να καλούν σε πολιτικές δολοφονίες ή απλώς εκσπερματώνοντας διαδικτυακά, με σεξιστικές επιθέσεις ιδίως εναντίον γυναικών, να αντικαθιστούν την πολιτική αντιπαράθεση.

Τα σχόλια αυτά, πέρα από την προσβολή της αισθητικής και του πολιτικού πολιτισμού, μπορεί να μπλέξουν το Tvxs σε νομικές περιπέτειες. Ήδη βρισκόμαστε στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας αγωγές ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, εξ αιτίας κάποιων σχολίων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα από κρινόμενα πρόσωπα συγκεκριμένων αναρτήσεων, για να φιμώσουν ακριβώς αυτές τις αναρτήσεις αλλά και να μας πλήξουν οικονομικά.

Το Tvxs πρέπει να προασπίσει την ύπαρξη του αλλά και την δυνατότητα να εκτελεί με επάρκεια το κύριο έργο του, δηλαδή την ανεξάρτητη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, την ανάδειξη των πραγματικών κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας καθώς και τον έλεγχο των κάθε είδους εξουσιών. Η συνεχής ανοδική πορεία του, δικαιώνει αυτές τις επιλογές. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Google, η επισκεψιμότητα του Tvxs ξεπέρασε τον Ιούνιο το 1,5 εκατ. επισκέψεις τον μήνα (για την ακρίβεια 1.503.050 Επισκέψεις και 4.812.645 Προβολές σελίδας-δες πίνακα)

Ads

Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του,το Tvxs κατάφερε μέσα σε 2,5 περίπου χρόνια να κατακτήσει, σε μια σειρά από τομείς, την πρώτη θέση στην Ελλάδα ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά ενημερωτικά site. Η πρόσφατη, μεγάλη έρευνα της Vprc για το Tvxs , καταγράφει μια πιστή, δυναμική, νεανική και μορφωμένη κοινότητα αναγνωστών που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα site του εξωτερικού.

Τις πρωτιές αυτές, που κατακτήθηκαν με κόπο και μεγάλες θυσίες, δεν πρόκειται να ακυρώσει μια χούφτα σχολιαστών, βαλτών ή απλώς μικρονοϊκών. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε προσωρινά τον σχολιασμό και θα επανέλθουμε σύντομα, με δημιουργικές λύσεις αντιμετώπισης του πρόβληματος.