Εκπνέει εντός των επόμενων ημερών η προθεσμία για την ενημέρωση του ΕΣΡ σχετικά με τον υποψήφιο αγοραστή του «902». Σε περίπτωση αγοραπωλησίας ΜΜΕ, το Συμβούλιο πρέπει να ενημερωθεί εντός δέκα ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Ads

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ελέγξει τα σχετικά έγγραφα και στη συνέχεια θα καλέσει σε ακρόαση τους ενδιαφερόμενους, αναφέρει δημοσίευμα στα «Νέα του Σαββάτου».

Εν συνεχείαμ το ΕΣΡ θα ελέγξει τα μέσα χρηματοδότησης της εταιρείας και θα προχωρήσει σε γνωμοδότηση, είτε για την έγκριση της μεταβίβασης είτε για την ανάκληση της άδειας.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις».

Ads

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που δημοσιεύεται το Σάββατο, στον Ριζοσπάστη, όπου τονίζεται πως ο 902 «πρωτίστως δεν ανήκει στους “ηθικούς” μετρ της αποχαύνωσης του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Δεν ανήκει ούτε στην ‘Αυγή” και τους εξπέρ στην ανάσχεση της ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού κινήματος δημοσιογράφους της. Ούτε επίσης στον αριστερό Παπαδημούλη και τον αριστερόφρονα Λαφαζάνη για να τους απολογηθούμε. Δεν ανήκει, δηλαδή, σε κανέναν από τους αποστάτες της ταξικής πάλης και θιασώτες της ταξικής συναδέλφωσης. Ούτε και σε εκείνους που προς το παρόν μπορούν ύπουλα να αλλοτριώνουν την ακαλλιέργητη ακόμη ταξική συνείδηση των εργαζομένων».