Η πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 23 Μαρτίου αλλά και η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

Ads

Η «Δημοκρατία γράφει: «Στο Βερολίνο επειγόντως». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο, όπου θα έχει ίσως την κρισιμότερη από τις έως τώρα επαφές του, με την Ανγκελα Μέρκελ».

image

image

Ads

Το «Έθνος» σημειώνει: «Παράθυρο συνεννόησης με το Βερολίνο». Η εφημερίδα γράφει ότι «παράθυρο συνεννόησης ανοίγει μετά την πρόσκληση της Ανγκ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο. Η συνάντηση στις 23 Μαρτίου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα».

image

«1 εκατ. ραβασάκια για ρύθμιση-εξπρές με εκπτώσεις», υπογραμμίζει ο «Ελεύθερος Τύπος» στην πρώτη σελίδα του και γράφει: «Καλούνται από την Πέμπτη οι οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν το σύνολο ή μέρος του αρχικού χρέους διαγράφοντας αντίστοιχο ποσοστό σε προσαυξήσεις ή πρόστιμα. Οσοι δεν ανταποκριθούν απειλούνται με κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα».

image

«Πολιτική λύση τώρα», γράφει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο ανώτατο επίπεδο μεταφέρει ο πρωθυπουργός την πολιτική διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, καθιστώντας ακόμη μια φορά σαφές ότι δεν θα δεχτεί ‘πισωγύρισμα’ της χώρας στη μνημονιακή περίοδο και δεν θα αφήσει χώρο να αναπτυχθούν εξωθεσμικά σενάρια σαν αυτά που διαφαίνεται ότι εξυφαίνουν σκληροπυρηνικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι με στηρίγματα στο εσωτερικό τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο».

image

Στο «Παρασκήνιο κορυφής» αναφέρεται η πρώτη σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Σύμφωνα με την εφημερίδα «η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ κλείστηκε για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου με πρωτοβουλία της καγκελαρίου, η οποία τηλεφώνησε στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση όμως, προκειμένου να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο, εντείνει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Στόχος πριν από το ραντεβού στο Βερολίνο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τους Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Μάριο Ντράγκι».

image

Η «Καθημερινή» γράφει: «Δύσκολο ραντεβού στο Βερολίνο». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Παράθυρο ευκαιρίας για την εξομάλυνση των σχέσεων της Αθήνας με το Βερολίνο, οι οποίες έχουν περιέλθει σε οριακό σημείο, αλλά και για τη δρομολόγηση λύσεων που θα τερματίσουν τη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας, αποτελεί η συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, κατόπιν προσκλήσεως της τελευταίας».

image

Τα «Νέα» γράφουν: «Όλα για όλα με Μέρκελ. Συνάντηση 23 Μαρτίου στο Βερολίνο». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το πιο κρίσιμο ραντεβού μετά την εκλογική του νίκη θα έχει την επόμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την καγκελαρία».

image

Η «Ημερησία» σημειώνει: «Χάος με τις δηλώσεις». Η εφημερίδα δίνει έμφαση στο γεγονός ότι «την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά επειγόντως έσοδα για να ενισχύσει τα σχεδόν άδεια ταμεία του Δημοσίου, η επιχείρηση ‘Φορολογικές Δηλώσεις’ βρίσκεται κυριολεκτικά στον ‘αέρα’».

image

«Πρόσκληση σε κρίσιμη στιγμή», τονίζει η «Ναυτεμπορική» και γράφει: «Η από μακρού αναμενόμενη πρόσκληση από τη γερμανική κυβέρνηση ήρθε χθες. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον και προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο».

image

Τέλος, ο «Ριζοσπάστης» γράφει: «Στρώνουν το έδαφος για νέα μέτρα σε βάρος του λαού».