Το Facebook αποκάλυψε σε κοινοποίηση του την περασμένη Τετάρτη, τη συνεργασία της με την εταιρία McAfee Inc. Η συνεργασία προβλέπει πως η McAfee Inc θα προσφέρει τις υπηρεσίες και τα λογισμικά ασφάλειας στους χρήστες του διασημότερου ίσως δικτύου κοινωνικοποίησης.

Ads

Αυτή τη στιγμή, το Facebook έχει περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Με αυτήν την συνεργασία, αποσκοπεί στο να παρέχει διάφορα εργαλεία ασφάλειας της εταιρίας McAfee, στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων ανίχνευσης και επισκευής καθώς επίσης και εκπαιδευτικά εργαλεία με όλες τις πληροφορίες για το malware, χωρίς καμία χρέωση.

Η υπηρεσία θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες Facebook να προσυπογράψουν την ακολουθία ασφάλειας McAfee χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Εντούτοις, η δωρεάν υπηρεσία στην ακολουθία ασφάλειας είναι διαθέσιμη μόνο για έξι μήνες αφού μετά από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εταιρία θα κοστολογήσει την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Facebook ξοδεύει πολλά χρήματα για αυτές τις υπηρεσίες ενώ οι εκπρόσωποί της έχουν καταστήσει σαφές πως η συνεργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να ωφεληθούν οι χρήστες, χωρίς να αποσκοπούν σε κάποια επιπλέον κέρδη.

Ads

Η McAfee Inc είναι μια επιχείρηση με έδρα την Καλιφόρνια, που παρέχει λογισμικά και άλλες υπηρεσίες ασφάλειας υπολογιστών όπως τα McAfee VirusScan, Entercept, IntruShield και Foundstone.

Πηγή: Independent