Ταινίες της Warner Bros θα μπορούν κατά τους επόμενους μήνες να βλέπουν οι χρήστες του Facebook, η οποία υπέγραψε συμφωνία ώστε πολλές από τις κινηματογραφικές της επιτυχίες να είναι διαθέσιμες στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως.

Ads

Η δεύτερη ταινία για τον Μπάτμαν, ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Christopher Nolan, θα είναι η πρώτη που θα μπορεί να ενοικιαστεί στο Facebook με το πάτημα ενός κουμπιού που θα μεταφέρει τα Facebook Credits (πιστωτικές μονάδες). Το κόστος θα κυμαίνεται περίπου στα 30 credits (3 δολάρια) και οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους 48 ώρες για να την παρακολουθήσουν. Στη διάρκεια της προβολής της ταινίας όλες οι λειτουργίες του Facebook θα συνεχίζουν να είναι ενεργές. Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs η είδηση δυσαρέστησε μεγάλες εταιρείες ενοικίασης online βιντεοταινιών και τηλεοπτικών σειρών, όπως την Netfix. Όπως ανακοίνωσε η Warner, μετά τη δοκιμαστική προβολή του «Σκοτεινού Ιππότη», σκοπεύει να φέρει στο κοινό του Facebook κι άλλους τίτλους ταινιών.