Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σχετικά με την πώληση του «902».

Ads

 
Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «νέο λύκειο». Ο υφυπουργός Παιδείας, με αφορμή τη στάση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, ανέφερε πως «δεν μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε off-shore τον «902» και απέλυσε εργαζομένους».
 
«Ο λαός δεν μας κρίνει από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Δεν μπορεί να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας από την μια και από την άλλη να απολύετε εργαζόμενους. Δεν είστε θύμα αλλά θύτης. Εκμεταλλευτήκατε τον καπιταλισμό με τον πιο γκρίζο τρόπο. Πουλήσατε τον 902 σε off-shore, τον ιδιοκτήτη της οποίας ψάχνουμε στις Παρθένους Νήσους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο Θανάσης Παφίλης απάντησε άμεσα πως το ΚΚΕ πούλησε τον «902» για να πληρώσει τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζοντας αισχρό τον Συμεών Κεδίκογλου. «Εμείς τον 902 τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τολμάτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να μας εγκαλέσετε γιατί τον πουλήσαμε;» τόνισε και συνέχισε:
 
«Έχετε ακούσει κανέναν επιχειρηματία να πουλήσει επιχείρηση και τα λεφτά να τα δίνει στους εργαζόμενους; Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για off-shore; Εσείς στο ΠΑΣΟΚ που είστε το βασίλειο διαφθοράς των off-shore; Εμείς όλα φανερά τα κάναμε. Τίποτα κρυφό δεν κάναμε. Είστε ανίκανος και αισχρός. Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με τις βαλίτσες να μιλά για ηθικό κύρος. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή».


 
«Όχι αυριανισμούς και χτυπήματα κάτω από μέση. Υφυπουργός είναι. Αν έχει στοιχεία να έρθει εδώ και να τα καταθέσει. Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τη μίζα και τη διαφθορά να μας κάνουν μαθήματα. Ντροπή. Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά. Είναι προκλητικός και αισχρός ο τρόπος του και θα απαντήσουμε ανάλογα», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης.
 
«Δεν ξέρω ποιους έχει υπόψη του όταν μιλά για μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι χρησιμοποιήσατε τις πιο γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, κάπου στις Παρθένους Νήσους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του 902. Βγέστε τους οπαδούς σας και ρωτήστε αν τους αν αυτή η πράξη σας συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα πια» ανταπάντησε ο Συμεών Κεδίκογλου.