Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ πραγματοποιούν μέλη της ΕΤΕΡ σε ένδειξη συμπαράσταση στον απολυμένο τεχνικό Δημήτρη Σταθόπουλο. Άνδρες της ασφάλειας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού επιχείρησαν να απομακρύνουν τον κ. Σταθόπουλο, από το κτήριο. Απεργία την Τρίτη στο ΣΚΑΪ. Δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες σε όλα τα ΜΜΕ.

Ads

Η είσοδος στα γραφεία τόσο του ΣΚΑΙ όσο και των υπολοίπων μέσων του ομίλου Αλαφούζου απαγορεύτηκε στο δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, ο οποίος μαζί με τον κ. Σταθόπουλο και άλλους 14 εργαζόμενους, απολύθηκε χθες το πρωί.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, από τις 6.00 π.μ. της Τρίτης, 5 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της Tετάρτης, 6 Απριλίου 2011, ζητώντας την άμεση ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Καταγγελία απολύσεων και στην ΙΜΑΚΟ

Τις μαζικές απολύσεις στην εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ (ιδιοκτησίας Πέτρου Κωστόπουλου) καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά οι απολύσεις της συνδικαλιστικής εκπροσώπου Αγγελικής Κάππου, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Μαρίας Κοντογεώργου και της Σοφίας Αλεξίου, μέλους της ΕΣΠΗΤ που ανέπτυσσε επίσης συνδικαλιστική δράση. Ακολούθησε η ανακοίνωση απόλυσης για ακόμη 6 εργαζόμενους.

Ads

Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, καθώς δεν επετράπη καν η είσοδός των απολυμένων στο χώρο εργασίας τους προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και ενόπλων για τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Απεργία και για τις απολύσεις στον ΑΝΤ1

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στον ΑΝΤ1, η οποία θα ακολουθήσει την γενική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2011. Έχει προηγηθεί η καταχρηστική απόλυση από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 των Αργυρούς Κράια και Άντζελας Καραγεώργου, οι οποίες εργάζονταν στον σταθμό πέραν των 10 ετών.