Για συμφωνία Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα, που ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία του Mega, κάνουν λόγο οι «Τυπολογίες».

Ads

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα οι δύο πλευρές, υπό την πίεση των τραπεζών, αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης ώστε να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν το σχέδιο πάρει την έγκριση από τις τράπεζες και επιβεβαιωθεί πως θα εισέλθουν κεφάλαια στην επιχείρηση, τότε θα αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί και έτσι το κανάλι θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Το σχέδιο Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα φέρεται να περιλαμβάνει τρία διαφορετικά σενάρια. Ως βάση για την αύξηση του κεφαλαίου θεωρούνται 4 εκατ. ευρώ από τους δύο μετόχους και τα σενάρια αλλάζουν ανάλογα με τη συμμετοχή και άλλων επιχειρηματιών και ειδικότερα των Δ. Μάρη και Θ. Φιλιππόπουλο, που στο παρελθόν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Ads

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ από τον καθένα για να πιάσει η Τηλέτυπος τον στόχο των 12 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει, επίσης, συμψηφισμός επί των χρημάτων που έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες έναντι του δανείου που έχει χορηγηθεί, οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλα διαθέσιμα κεφάλαια.

Σε κάθε περίπτωση το νέο κανάλι θα έχει μικρότερο κόστος λειτουργίας και διαφορετική στόχευση στην ενημέρωση, επενδύοντας στην ελληνική παραγωγή.