Στην απόλυση 4 εργαζόμενων από το τμήμα Θεσσαλονίκης του τηλεοπτικού σταθμού Star προχώρησε η διοίκηση, ενώ όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, προετοιμάζει την απόλυση όλων των υπόλοιπων, αφού σχεδιάζει το κλείσιμο τους συγκεκριμένου τμήματος.

Ads

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σχεδιάζουν κλείσιμο των τμημάτων τους στη Θεσσαλονίκη με τις ίδιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από τις τη λαμπερή βιτρίνα των καναλιών, με την άθλια κυβερνητική – εργοδοτική προπαγάνδα και το πλασάρισμα του life – style, για αποβλάκωση του κόσμου, για να μη σκεφτεί το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζει η κυβέρνηση μαζί με τους εργολάβους, εφοπλιστές μεγαλοεπιχειρηματίες – καναλάρχες».

«Μόνο οικονομική στενότητα δεν μπορούν να επικαλεστούν οι καναλάρχες αφού κερδίζουν και από τα κανάλια τους (διαφήμιση) αλλά πολύ περισσότερο από τις άλλες δουλειές που τους εξασφαλίζουν (συμβάσεις, εργολαβίες κ.λ.π.). οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έναντι της υποστήριξης των καναλιών στην εξουσία τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ads

Το ΠΑΜΕ καλεί τους δημοσιογράφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και το ΠΑΜΕ, αλλά και να κατέβουν στην απεργία της 29 Ιούνη, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.