Τρίωρη στάση εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 κήρυξε το διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση, όπως αναφέρει, των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Πρακτορείο με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης του. Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 18:00 ως 23:00 και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Ads

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην 5ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ για σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 18.00 έως τις 23.00, κηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας και των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μαζική απόλυση των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και την προσπάθεια συρρίκνωσης και υπονόμευσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ανταποκρίθηκε, επίσης στο αίτημα των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 12:00 έως τις 15:00.

«Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζουμε ομόφωνα την αντίθεσή μας στην εργασιακή εφεδρεία και καλούμε τη γενική διεύθυνση και το διοικητικό συμβούλιο του Πρακτορείου να μην στείλει στο υπουργείο Οικονομικών κατάλογο με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας. Ουδείς εργαζόμενος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσεύει κι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε κόστος τις θέσεις εργασίας και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζομένους να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, καλώντας παράλληλα τις Ενώσεις μέλη της -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ- να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Ads