«Κάτοικοι της Κερατέας, η Κερατέα αλλά και ολόκληρη η Λαυρεωτική βρίσκεται σε πόλεμο». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που ακούστηκαν από το «Ράδιο Οβριόκαστρο», το οποίο εκπέμπει στην Κερατέα «για να υπηρετήσει τον αγώνα των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ».

Ads

Ο εξοπλισμός του «Ράδιο Οβριόκαστρο» αγοράστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας και με έξοδα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Όλα τα μηχανήματα (κεραία, πομπός, μίκτης, υπολογιστές για εξ αποστάσεως χειρισμό κλπ) ήταν έτοιμα, αλλά παρέμεναν σιωπηλά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ραδιοσταθμός εκπέμπει στους 107 μεγακύκλους μόνο στην Κερατέα -η συγκεκριμένη συχνότητα επελέγη γιατί ήταν βωβή στην περιοχή.

«Για να ανεβαίνει η συναισθηματική ένταση», λένε οι συντελεστές του ραδιοφώνου, πολλά από τα ηχογραφημένα μηνύματα διαβάζονται από μικρά παιδιά της πόλης. Ακούγονται επίσης επαναστατικά και μη τραγούδια, αλλά και όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί ειδικά για τον αγώνα της Κερατέας και έχουν ερμηνεύσει διάφορες χορωδίες της πόλης, όπως αυτή του ΚΑΠΗ.

«Βασικός σκοπός μας είναι η ενημέρωση. Υπάρχει πολύς κόσμος στην Κερατέα που δεν γνωρίζει από νέες τεχνολογίες και Διαδίκτυο οπότε η μόνη πηγή ενημέρωσης που έχει είναι από το ραδιόφωνο», λένε συντελεστές του «Ράδιο Οβριόκαστρο» στην Ελευθεροτυπία. Προσθέτουν επίσης ότι αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσουν να εκπέμψουν και από το Διαδίκτυο, ενώ το πρόγραμμα θα «είναι πιο επαγγελματικό και με αρκετές ζωντανές εκπομπές».

Ads