Παράνομη έκρινε σήμερα δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος». Tην ίδια στιγμή, την επιμονή του στην υλοποίηση προγράμματος περικοπών και «εξυγίανσης», όπως το ονομάζει, του ομίλου τόνισε ο Φ. Μπόμπολας στη σημερινή του συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση χθεσινής συνεδρίασης της ΕΣΗΕΑ για κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις εκδόσεις «Πήγασος» ως αντίδραση στην απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου.

Ads

Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν αύριο η εφημερίδα “Έθνος” και άλλα έντυπα του ομίλου, καθώς το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία την οποία είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, στη σημερινή του συνάντηση ο Φ. Μπόμπολας κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει στη σύσταση προεδρείου και να απευθυνθεί στην ΕΙΗΕΑ για το θέμα της σύμβασης, ανεξάρτητα από το θέμα των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει από χθες σε 48ωρη απεργία με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου, την ίδια ώρα, που ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας προειδοποιούσε πως αν δεν τερματιστεί η απεργία, θα προχωρήσει σε “λουκέτα”. Σημειώνεται ότι παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, το «Έθνος» κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα.

Για απεργοσπαστικό φύλλο και «ανθρωπάκια» κάνει λόγο σε σημερινό κείμενό της η Πόπη Χριστοδουλίδου, καταγγέλλοντας την αναίτια απόλυσή της, καθώς και τις συνθήκες εργασίας στα ΜΜΕ.

Ads