Στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, παρουσία μάλιστα και βουλευτών, καθώς και στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε, κατά παράβαση του νόμου, συνομιλία Χριστοφοράκου, η οποία είναι προϊόν υποκλοπής, σύμφωνα με τον Σκάι.

Ads

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνομιλία του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τους Γερμανούς συνηγόρους του που καταγράφηκε παράνομα στις 23 Ιουνίου 2009 από τον άνθρωπο που τον φιλοξενούσε στο Ρόζενχαϊμ της Γερμανίας. Η γερμανική δικαιοσύνη αρνήθηκε να αξιοποιήσει το υλικό αυτό, καθώς θεωρείται από το νόμο προϊόν υποκλοπής και προχώρησε στην κατάσχεσή του.

Για την παράνομη καταγραφή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων και θα δικαστούν αρχές Μαρτίου στο Μόναχο.

Στην Ελλάδα, το απόρρητο της επικοινωνίας προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα και κάμπτεται μόνο μετά απο άδεια της δικαστικής αρχής, σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας και σε περίπτωση που πρόκειται να αποκαλυφθούν ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες και οργανωμένο έγκλημα. Η πράξη υποκλοπής είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών. Προβλέπεται μάλιστα και η ίδια ποινή για όποιον κάνει χρήση του υλικού υποκλοπής.

Ads

Μέχρι στιγμής οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας δεν έχουν κινήσει καμία ποινική διαδικασία.