Η Ρωσία έχει τα μέσα να δημιουργήσει τη δική της εκδοχή του διαδικτύου, εάν αυτό χρειαστεί, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ads

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, sputniknews, ο επικεφαλής του τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών για τις Νέες Προκλήσεις και Απειλές, Ίλια Ρόγκατσεφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να δημιουργήσει τη δική της εναλλακτική στο ίντερνετ.

Η Ρωσία θα μπορούσε να καταλήξει στη λύση της δημιουργίας ενός είδους παράλληλου διαδικτύου εξ’ αιτίας των δράσεων «των Δυτικών της συνεργατών» και των διαφορετικών μέτρων και σταθμών που προάγουν.

Επίσης, τόνισε ότι ενώ η Μόσχα δεν είναι αυτή τη στιγμή διατεθειμένη να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, «έχει όλες τις τεχνικές, οικονομικές και διανοητικές ικανότητες» να το πραγματοποιήσει αν χρειαστεί.

Ads

Νωρίτερα πάντως, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung έγραφε ότι το διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο και στρατευμένο, καθώς και ότι η σημερινή κατάσταση στο διαδίκτυο μοιάζει με πεδίο μάχης την παραμονή του πολέμου.