Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ ο Βασίλης Ταλαμάγκας, μετά από περίπου 2,5 χρόνια που παρέμεινε σε αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση αναλαμβάνει δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης.

Ads

Πληροφορίες επίσης θέλουν τον Β. Ταλαμάγκα να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για τον Ελεύθερο Τύπο η παραίτησή του δεν είναι άσχετη με τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την ΕΡΤ, από τον Νίκο Φίλη και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της ΕΡΤ.  Η Εφημερίδα των Συντακτών ωστόσο θυμίζει ότι και ο Β. Ταλαμάγκας είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ν.Δ. η οποία προχώρησε σε εμπάργκο προς την ΕΡΤ, αν και η αποχώρησή του δε φαίνεται να συνδέεται με τη σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση.

Πριν ένα χρόνο είχε παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής ενώ τον περασμένο Μάιο την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ είχε καταθέσει και ο Νίκος Μιχαλίτσης. Και οι δύο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, με καταγγελίες για «μηχανισμούς παραδιοίκησης», επικράτηση «κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού» κ.α., στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Ads