Το ταμείον είναι μείον διαμηνύει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος μεταθέτει τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους από βδομάδα σε βδομάδα, εν μέσω χαμηλής κυκλοφορίας της εφημερίδας. Παρεμβαίνοντας σε γενική συνέλευση των εργαζομένων το απόγευμα της Δευτέρας, διαμήνυσε: όποιος επιθυμεί να αποχωρήσει, να το δηλώσει μέχρι την Τετάρτη. Το προσωπικό επέστρεψε το τελεσίγραφο και εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Ads

Οι εργαζόμενοι έχουν να λάβουν τα δεδουλευμένα του Απριλίου και του Μαϊου, χωρίς να δίνεται η παραμικρή εγγύηση για την καταβολή τους, πόσο μάλλον για την ομαλή συνέχιση του εγχειρήματος επανέκδοσης της ιστορικής εφημερίδας, καθώς πλέον αποτελεί κοινή ομολογία στην οδό Μίνωος ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

Ειδικότερα, ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας ζήτησε να μάθει πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εφημερίδα, προκειμένου – όπως είπε – ο ίδιος να προχωρήσει στην κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου από εδώ και στο εξής. Μάλιστα, δεν παρείχε καμία διαβεβαίωση για την καταβολή των δεδουλευμένων, ακόμη και για εκείνους που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν. 

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν το τελεσίγραφο Οικονομόπουλου και έδωσαν διορία για την καταβολή των οφειλόμενων μισθών έως και την Πέμπτη, ειδάλλως, προσανατολίζονται σε κινήσεις όπως απεργιακές κινητοποιήσεις ή ακόμη και επίσχεση εργασίας. 
 
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στους διαδρόμους της εφημερίδας, με το πιο αισιόδοξο να αφορά στην επιβίωση της επιχείρησης μετά από κατάργηση του καθημερινού φύλλου και δραστικές απολύσεις.
 
Σημειώνεται ότι η Ελευθεροτυπία επανεκδόθηκε με εξαγγελλόμενο στόχο την αναγέννηση της εφημερίδας και κατ’ επέκταση την καταβολή των δεδουλευμένων στους παλιούς εργαζόμενους.

Ads