Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης κάλεσε εκ νέου από τη Βουλή τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αναφέροντας πως «υπάρχει κίνδυνος να μην είναι δυνατή η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ads

 
Ο Παντελής Καψής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το ζήτημα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε πως «αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους» οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 
Επιπλέον παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση για τη σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ αλλά και πως το πρόγραμμα που εκπέμπεται από τη ΔΤ είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που θα πρέπει να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση. Ωστόσο απέδωσε αυτά τα προβλήματα «στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που κρατά ομήρους και τα 1.200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα».
 
Παράλληλα ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια. Τέλος επανέλαβε ότι οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ θα είναι πλήρεις όπως προβλέπονται από την σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.