Νέα πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και νέα οδηγία για τα reality shows εξέδωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ads

Η ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων στις 20/6/2010. Τη συγκεκριμένη ημέρα η ανεξάρτητη αρχή διαπίστωσε ότι το κανάλι παραβίασε 5 φορές το όριο του χρόνου διαφημίσεων, φτάνοντας κάποια στιγμή και στα 20 λεπτά (έναντι των 12 λεπτών που επιτρέπει ο νόμος).

Επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον TV Χαλκιδική για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, αφού διαπιστώθηκε ότι στο πρόγραμμά του γινόταν έμμεση προβολή επιχείρησης τροφίμων. Με 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ραδιοσταθμός Ράδιο Μαρκόνι νομού Θεσσαλονίκης για μη τήρηση ευπρέπειας γλώσσας.

Παράλληλα, το ΕΣΡ χθες εξέδωσε οδηγία με αφορμή όσα διαπίστωσε πρόσφατα στα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην οδηγία η ανεξάρτητη αρχή περιλαμβάνει και τα πάσης φύσεως ψυχαγωγικά ή διαγωνιστικά παιχνίδια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία της, να μην προκαλούν την ταπείνωση των συμμετεχόντων ή την υποβάθμισή τους, να σέβονται την τιμή και την υπόληψή τους, να μη χρησιμοποιούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ο κάθε συμμετέχων στα παιχνίδια έχει.

Ads