Εκστρατεία για την υποστήριξη των ομοφυλόφιλων που πέφτουν θύματα ομοφοβίας ξεκίνησε στις ΗΠΑ, από ένα ομόφυλο ζευγάρι στο Seattle. Η εκστρατεία, με τίτλο «Τα πράγματα θα φτιάξουν» (it gets better), πραγματοποιείται μέσω του Youtube και ξεκίνησε μετά το κύμα αυτοκτονιών νεαρών ατόμων σε όλη τη χώρα, που επικρίθηκαν ή χλευάστηκαν από το περιβάλλον τους επειδή ήταν ή θεωρήθηκαν ομοφυλόφιλοι.

Ads

Πλέον εκατοντάδες βίντεο έχουν ανέβει στο Youtube με μηνύματα υποστήριξης από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενος στο Google, αστέρια του Μπρόντγουεϊ ακόμη και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

«Φανείτε δυνατοί και ζητήστε βοήθεια. Η ζωή σας είναι εξαιρετικά σημαντική», αναφέρει στο μήνυμα της η Χίλαρι Κλίντον που μεταδόθηκε την Τρίτη το βράδυ, παραμονή της ημέρας αφιερωμένης στους νέους-θύματα της ομοφοβίας στις ΗΠΑ. «Σας παρακαλώ, θυμηθείτε ότι η ζωή σας είναι πολύτιμη και ότι δεν είστε μόνοι», συνεχίζει η Χίλαρι Κλίντον. Υπενθυμίζεται ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει και στο παρελθόν εκδηλώσει την ευαισθησία της στο θέμα των ομοφυλόφιλων, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα προέδρου των ΗΠΑ που συμμετείχε στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων Gay Pride, πριν από δέκα χρόνια.

Η οργάνωση «The Trevor Project», η οποία καθιέρωσε 24ωρη ανοιχτή γραμμή βοήθειας, αναφέρει ότι οι ομοφυλόφιλοι νέοι στις ΗΠΑ διατρέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους, ενώ 9 στους 10 ομοφυλόφιλους νέους παρενοχλούνται στο λύκειο.

Ads

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία του 18χρονου Τάιλερ Κλεμέντι, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας από μία γέφυρα στη Νέα Υόρκη, επειδή δύο φοιτητές είχαν βιντεοσκοπήσει τη συνάντησή του με έναν άλλο άντρα και την ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Οι δύο φοιτητές κρίθηκαν ένοχοι για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής».