Μήνυση κατά του πολιτικού περιοδικού Politico και του δημοσιογράφου Damian Mac Con Uladh θα καταθέσει ο Πέτρος Κωστόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του toratora.gr. Ο λόγος είναι ότι το όνομα του συμπεριλήφθηκε σε άρθρο του περιοδικού με τους 12 ανθρώπους που, κατά την εκτίμηση του γράφοντος, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Το δημοσίευμα με τίτλο: «Η ‘βρώμικη δωδεκάδα’ που κατάστρεψε την Ελλάδα» αναπαρήγαν τα περισσότερα ελληνικά site και μάλιστα ήταν αρκετά δημοφιλές. 

Ads

Στο «top ten» του περιοδικού ο Πέτρος Κωστόπουλος κατέλαβε την δέκατη θέση: 

«Επιχειρηματίας και «φανταχτερός» εκδότης, ο Πέτρος Κωστόπουλος κέρδισε δόξα την δεκαετία του 1990 που τα ΜΜΕ έκαναν το μεγάλο τους μπαμ. Εισήγαγε μια σειρά lifestyle περιοδικών που υποτίθεται ότι θα έσπαγαν τα ταμπού και θα καθιστούσαν την Αθήνα «δυτική» πρωτεύουσα. Το μήνυμα ανάμεσα στις γραμμές των κειμένων του όμως ήταν εκείνο του άκρατου καταναλωτισμού. Πολλαπλές πιστωτικές κάρτες, Καγιέν, διακοπές για σκι, υπέρογκα στεγαστικά δάνεια και ιδιωτικές πισίνες. Όλα αυτά τα σύμβολα κοινωνικού κύρους έγιναν ακόμα πιο προσιτά, όταν η Ελλάδα – μία από της πιο φτωχές χώρες της ΕΕ- υιοθέτησε το ευρώ το 2001, γεγονός που έδωσε στις τράπεζες της πρόσβαση σε πιο εύκολο χρήμα» γράφει χαρακτηριστικά ο Damian Mac Con Uladh για τον εκδότη. 

Ο Πέτρος Κωστόπουλος καταγγέλλει «αλήτικη επίθεση» και κάνει μήνυση:

Ads

«Έχω μάθει στην ζωή μου όταν δέχομαι επιθέσεις και λάσπη να απαντάω μόνος μου με το χέρι μου. Γραπτώς εννοώ. Στην περίπτωση όμως αυτής της αψυχολόγητης και αλήτικης επίθεσης που δέχτηκα από το κείμενο του κυρίου Ντέιμιαν Μακ Κον Ούλαντ στο Politico Eu αποφάσισα να απαντήσω μέσω της δικαιοσύνης. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τον συνήγορο μου, κύριο Θέμη Σοφό. 

» Όχι ότι δεν θα απαντήσω και γραπτά και μάλιστα αύριο, απλά βαρέθηκα να γίνομαι ο σάκος του μποξ, ο αποδέκτης της λάσπης του κάθε πικραμένου, άσχετου και αλήτη. Το σύνολο του κειμένου είναι απαράδεκτο, αλλά ο δικός μου συσχετισμός με πολιτικούς δικτάτορες και απατεώνες, ξεπερνάει τα εσκαμμένα. 

» Αύριο θα απαντήσω και γραπτώς για την υπέροχη αυτή συγγραφική φυσιογνωμία. Απλά επισημαίνω στο συγκεκριμένο άνθρωπο ότι η στοχοποίηση ανθρώπων και μάλιστα με ψεύδη – ποτέ δεν έχω γράψει τέτοια κείμενα όπως αυτά που αναφέρει – είναι εγκληματική πράξη».