Ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange καταγγέλλει την επέμβαση των ΗΠΑ που ζήτησαν από το Twitter να τους παραχωρήσει προσωπικά δεδομένα τριών ατόμων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του με σκοπό να αποκτήσουν πληροφορίες από το WikiLeaks ή τον ίδιο.

Ads

Η εγκυρότητα του δικαστικού εντάλματος με το οποίο ζητείται από το Twitter να αποκαλύψει πληροφορίες για την Ισλανδή βουλευτή Μπριγκίτα Γιονσντοτίρ, τον Αμερικανό ερευνητή Τζέικομπ Απλμπάουμ και τον Ολλανδό συνεργάτη του WikiLeaks Ροπ Γκόνγκριπ, εξετάζεται σήμερα από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Σύμφωνα με το WikiLeaks οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από το Twitter την αποκάλυψη των ονομάτων και των τόπων διαμονής όλων των ατόμων που έλαβαν μέσω των υπηρεσιών του μηνύματα του WikiLeaks ή του Assange, ενώ πιθανολογείται ότι το ίδιο αίτημα μπορεί να έχει υποβληθεί και προς το Google, το Facebook και το Yahoo και να έχουν ήδη συμμορφωθεί.

Για σκανδαλώδη επίθεση εναντίον της προσωπικής ζωής και του δικαιώματος των χρηστών στην ελεύθερη έκφραση καταγγέλλει τις αμερικανικές αρχές στην ανακοίνωσή του ο Assange.

Ads