Ένταση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παντελή Καψή και του τομεάρχη για τα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου, ύστερα από καταγγελίες του για «αδιαφανείς» και «παράνομες» αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Ads

 
«Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να βγει από την κομματική διελκυστίνδα», τόνισε ο Παντελής Καψής, απαντώντας στις καταγγελίες του Σίμου Κεδίκογλου. Ο τομεάρχης της ΝΔ έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις συμβάσεις και αποφάσεις της ΕΡΤ», αμφισβητώντας πως λειτουργεί «με ανεξαρτησία και αξιοκρατικά κριτήρια». Παράλληλα, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης.
 
Αν δεν αντικατασταθούν, όπως τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ,  ο Παντελής Καψής θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για «την παραμονή τους και τις συνέπειες των πράξεών τους».
 
Ακόμη ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε παράνομες προσλήψεις και διαγωνισμούς, σημειώνοντας ότι ο κ. Πεπόνης μετά από δική του μηνυτήρια αναφορά, ερευνά τη νομιμότητα συμβάσεων που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση «με στόχο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
 
«Οι περισσότερες αποφάσεις της ΕΡΤ είναι άκυρες και παράνομες. Οι παράνομες διαδικασίες και οι παράνομες συμβάσεις δεν δεσμεύουν τη ΝΔ. Πάνω από όλα η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ασπίδα της κοινωνίας και ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας», κατέληξε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.
 
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος απαντώντας στις κατηγορίες για διάλυση της ΕΡΤ επικαλέστηκε τα στοιχεία, επισημαίνοντας πως αυτά «δίνουν μία εντελώς άλλη εικόνα». Επιπλέον ανέφερε πως έχει γίνει «ένα σημαντικό νοικοκύρεμα», υποστηρίζοντας πως η ΕΡΤ για πρώτη φορά φέτος παρουσίασε πλεόνασμα 60 εκ. ευρώ, έναντι του ελλείμματος των 9 εκ. που είχε πέρυσι.
 
Σχετικά με το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Παντελής Καψής επισήμανε πως και ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για κάποιες εκπομπές, ωστόσο θα πρέπει, όπως είπε, να επιλέξουμε ανάμεσα στην ανεξαρτησία της και στο να παρεμβαίνει ο υπουργός για θέματα δεοντολογίας, όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται.
 
Σημειώνεται πως ο Παντελής Καψής θα καταθέσει το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου, για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ΕΡΤ και την τήρηση του δεοντολογικού κώδικα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.