Ο «λευκός καπνός» που βγήκε από την καμινάδα της επταμερούς – στην πραγματικότητα οκταμερούς – σύσκεψης Κορυφής στις Βρυξέλλες αλλά και η παράταση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να παρουσιάσει στοχευμένες μεταρρυθμίσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους της, δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων την Παρασκευή.

Ads

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία γίνεται αναφορά στα χθεσινά «καρφιά» του Γιάνη Βαρουφάκη εναντίον του προκατόχου του, Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με το αντίγραφο της δανειακής σύμβασης που έκανε φτερά. Ενώ γίνεται αναφορά και στη σημερινή ολική έκλειψη ηλίου που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη – ιδίως στη Νορβηγία.

image

«Φως στο παρά πέντε» είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου επισημαίνεται: «Χαραμάδα ελπίδας από τη μαραθώνια μεταμεσονύκτια συνάντηση των οκτώ». Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτο Eurogroup αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Ads

image

Σε «σύγκλιση με δεσμεύσεις» αναφέρεται η πρώτη σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». «Οι εταίροι ζητούν την άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», γράφει η εφημερίδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες».

image

«Λευκός καπνός για λύση στο παρά πέντε» γράφει το «Έθνος» και υπογραμμίζει τα βασικά σημεία της συμφωνίας των 8: «Πολιτική δέσμευση για παραμονή στην ευρωζώνη – Υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου – Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα – Έκτακτο Eurogroup για τη χρηματοδότηση».

image

«Μεταρρυθμίσεις εξπρές για 1.9 δισ.» σημειώνει το κύριο άρθρο της «Καθημερινής». Η εφημερίδα επισημαίνει: «Σκληρές συνομιλίες με συμφωνία όλων για παραμονή στο ευρώ – Κριτική Γιούνκερ για τους χειρισμούς της Αθήνας».

image

«Ψάχνουν ρευστότητα σε ΔΕΚΟ και… Πεκίνο», γράφει το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» και αναφέρεται στις «αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης για νέες πηγές χρηματοδότησης».

image

«Η κατάρα του Σημίτη» είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Δημοκρατίας». Η εφημερίδα σημειώνει: «Την ώρα που η πατρίδα μετράει ευρώ-ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, σήμερα πληρώνονται τουλάχιστον 168.000.000 ευρώ για το αμαρτωλό swap της Goldman Sachs».

image

Για «βαρύ κλίμα στη Σύνοδο», γράφει η «Ναυτεμπορική».

image

Τέλος, ο «Ριζοσπάστης» υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδό του: «Τα λαϊκά συμφέροντα δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».