Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ξεπέρασε σε επισκέψεις τον αντίπαλό του Yahoo, πίσω από τη Google και τη Microsoft, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ComScore.

Ads

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε η εταιρεία την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook είχε 647,5 εκατ. επισκέψεις για το μήνα Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατ. που είχε το Yahoo. Ένα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2009 το Yahoo ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις αντί των 438,1 εκατομμυρίων που είχε το τελευταίο. Οι υπεύθυνοι των δύο ιστότοπων δεν δέχθηκαν να κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως γράφει δημοσίευμα του Σκάι.

Για τους αριθμούς, το Google διατηρεί τα πρωτεία με 970,1 εκατομμύρια επισκέπτες, μπροστά από τους ιστότοπους της Microsoft που είχαν 869,4 εκατομμύρια επισκέπτες, κυρίως η μηχανή αναζήτησης Bing και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail.

Το Facebook ωστόσο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών στις σελίδες του, με περισσότερες από 4,5 ώρες έναντι των 3 ωρών του Google. Ενώ διαφαίνεται ότι πλέον, περίπου ένας στους δύο ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (το 49,3%) θα μπαίνει στο Facebook.

Ads