Η «Yahoo!» προτίθεται να δαπανήσει ως και 1,1 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την πλατφόρμα για μπλογκ Tumblr, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Την αγορά προωθεί η διευθύνων σύμβουλος της «Yahoo!», Μαρίσα Μάγιερ.

Ads

Η Μάγιερ συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! την Κυριακή με θέμα συζήτησης την πρότασή της του Tumblr και όπως διέρρευσε δόθηκε η έγκριση.

Το Tumblr δημιουργήθηκε το 2007 από τον τότε 21 ετών Ντέιβιντ Καρπ, στο δωμάτιό του στο σπίτι της μητέρας του. Μέσα σε μια βραδιά είχε 75.000 χρήστες, τον Ιανουάριο του 2012 φιλοξενούσε πια 42 εκατ. μπλογκ και σήμερα περί τα 110 εκατ. μπλογκ.

Είναι τέτοια η διείσδυσή του που επενδυτές όπως ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έριξαν πρόσφατα 125 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του.

Ads

Η Μάγιερ -το πρώην στέλεχος της Google που πήγε στη «Yahoo!» με την ελπίδα να της δώσει πίσω λίγη από την περασμένη της δόξα- έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει την πρόταση εξαγοράς του Tumblr, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.