Με νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καταναλωτών θα επαναλειτουργήσει το σύστημα του PlayStation Network της Sony, που διέκοψε την παροχή υπηρεσιών του όταν αποκαλύφθηκε ότι χάκερς κατόρθωσαν να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των περίπου 70 εκατομμυρίων χρηστών του.

Ads

Η εταιρεία δήλωσε πως η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν «σταδιακά και ανά περιοχή το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο». Ακόμη, έκανε λόγο για τη λήψη «μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου του και ένα πρόγραμμα ευχαρίστησης των πελατών του για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους» στη Sony.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα «βοηθήσει τους πελάτες του να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο μέσω της υιοθέτησης υπηρεσιών προστασίας κατά της κλοπής στοιχείων ταυτότητας και άλλων προγραμμάτων».

Πρόσφατα, η Sony παραδέχτηκε την κλοπή των 70 εκατ. χρηστών του δικτύου του Playstation, παρά το γεγονός ότι αυτή έλαβε χώρα εννέα ημέρες νωρίτερα ενώ από την εταιρία έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη.

Ads

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι εισβολείς είχαν πρόσβαση στο ονοματεπώνυμο, στη διεύθυνση, στην ημερομηνία γέννησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και στους κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο. Η εταιρία Sony δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έκλεψαν και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που ήταν αποθηκευμένοι στους σέρβερ της εταιρείας.

Το Playstation Network, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα «κατεβάσματος» ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού υλικού. Διατέθηκε στην αγορά το Νοέμβριο του 2006 έχει 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει στους χρήστες της κονσόλας παιχνιδιού την περιήγηση από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη και την αγορά παιχνιδιών, ταινιών και μουσικής μέσω του Διαδικτύου.