Ήδη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έχουν εγκατασταθεί ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, που αναμένεται να ξεσκονίσουν τις μικτές παραγωγές και τυχόν… ατασθαλίες που έχουν προκύψει ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τους δικούς τους ελέγχους οι επιθεωρητές του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα, η εισαγγελέας Π. Φάκου, έχει αναλάβει να ελέγξει τις καταγγελίες πριν και μετά τις βουλευτικές εκλογές για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» στην κρατική τηλεόραση.

Ads

Σήμερα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μόνιμοι και συμβασιούχοι, είχαν συνέλευση παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεών τους όπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει (μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, καταγραφή προσωπικού και εργασίας κ.ά.). Τα προβλήματα για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» προ των πυλών καθώς μέσα και τέλη Απριλίου συμβασιούχοι σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγής, εικονολήπτες και μοντέρ θα υποχρεωθούν στη γνωστή αναγκαστική τρίμηνη διακοπή χωρίς να γνωρίζουν αν το καλοκαίρι ή το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν και πάλι δουλειά, ενώ τον Ιούνιο αναμένονται σημαντικές περικοπές συμβασιούχων.

Την ίδια ώρα για τους ακριβοπληρωμένους εντεταλμένους συμβούλους που παραμένουν στην κρατική τηλεόραση και εφόσον δεν παραιτούνται, για την απομάκρυνσή τους απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία λέγεται ότι θα κατατεθεί μετά το Πάσχα μαζί με τον διαχωρισμό των θέσεων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα επιχειρήθηκαν ανανεώσεις μικτών παραγωγών για την ΕΡΤ World, οι οποίες, απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης. Την ίδια ώρα εξετάζονται φάκελοι με τις νέες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το πρόγραμμα της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Ads