Ο κατήφορος ενός μέρους ελληνικής blogόσφαιρας, όπου πέρα από αρκετά αξιόλογα blog ο κάθε πικραμένος γράφει ότι του κατέβει (ή και κάνει κανέναν εκβιασμό για να τα κονομήσει), συνεχίζεται. Συχνά τα περιστατικά είναι κωμικοτραγικά, όπως μια χθεσινή ανάρτηση στο blog les-malakies η οποία κατηγορεί το Tvxs ότι άλλαξε την ποιότητα μιας φωτογραφίας για να μην δυσαρεστηθούν οι Κνίτες σχολιαστές του!!

Ads

Η απίστευτη και όμως αληθινή ανάρτηση αφορά ένα πρόσφατο άρθρο στο Tvxs για τον θάνατο ενός από τους σοβιετικούς στρατιώτες που ύψωσαν τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στη στέγη της γερμανικής Βουλής στο Βερολίνο, το Μάιο του 1945. Το άρθρο συνοδευόταν από την πασίγνωστη ιστορική φωτογραφία από την κατάληψη του Ράιχσταγκ. Η φωτογραφία ήταν υψηλής ανάλυσης και επομένως βαριά για το ίντερνετ, και επειδή το Tvxs αντιμετωπίζει τελευταία σοβαρά τεχνικά προβλήματα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, αντικαταστάθηκε από μια ελαφρύτερη εκδοχή της ίδιας φωτογραφίας ώστε να μην “κουράζεται” το site. (σημείωση : εξ αιτίας ενός τεχνικού λάθους που στο νέο Tvxs δεν έχει ακόμη διορθωθεί χρειάστηκε να γίνει νέα ανάρτηση για να αλλάξει η φωτογραφία και τα πρώτα σχόλια της αρχικής ανάρτησης σβήστηκαν. Το Tvxs ζητεί συγνώμη από τους αναγνώστες για το τεχνικό πρόβλημα).

Στην σειρά των φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί εκείνη την ημέρα του 1945 από τον διάσημο φωτορεπόρτερ Γεβγένι Καλντέι υπήρχε και μία στην οποία διακρίνεται καθαρά ένας
ένας στρατιώτης να φοράει δύο ρολόγια-απόδειξη ότι τα σοβιετικά στρατεύματα που κατέλαβαν το Βερολίνο είχαν επιδοθεί σε λεηλασίες. (Η σοβιετική προπαγάνδα ρετουσάρισε αργότερα την φωτογραφία, σβήνοντας το ένα ρολόι)

Που απέδωσε λοιπόν ο αρθρογράφος les-malakies-pragmati την αλλαγή της ποιότητας της φωτογραφίας στο Tvxs; Αντιγράφουμε:

Ads

“Δεδομένου ότι οι κνίτες αναγνώστες του Κούλογλου αποτελούν μια δυναμική μειοψηφία που φέρνει συχνά πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο TVXS.gr δεν είναι να απορεί κανείς για τη σημερινή αντικατάσταση ενός ολόκληρου άρθρου με υποδεέστερης ποιότητας φωτογραφία”!!

Δηλαδή αντικαταστάθηκε από το Tvxs η φωτογραφία για να μην διακρίνονται καλά τα δύο ρολόγια του σοβιετικού στρατιώτη!! που έτσι κι αλλοιώς δεν διακρίνονται ούτε στην καλύτερης ποιότητας φωτογραφία που δημοσιεύει το lesmalakies. Γιατί στην πραγματικότητα η φωτογραφία που απεκάλυπτε τα δύο ρολόγια ήταν διαφορετική απ αυτήν που δημοσίευσε το Tvxs είτε στην μια ή στην άλλη ποιοτική εκδοχή!! Πρόκειται για την φωτογραφία με το κοντινό πλάνο του στρατιώτη που συνοδεύει την παρούσα ανάρτηση!!(δες αρχή της σελίδας)

Σημειώνεται ότι το Tvxs έχει αφιερώσει δεκάδες ρεπορτάζ για τις ψεύτικες εικόνες, τις παραποιήσεις των εικόνων από την προπαγάνδα καθώς τις διαστρεβλώσεις του σοβετικού καθεστώτος χωρίς βεβαίως να φοβάται την “δυναμική μειοψηφία” των “κνιτών” ή αναγνωστών άλλης απόχρωσης. Παλιότερα μια ολόκληρη εκπομπή του “Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα” ήταν επίσης αφιερωμένη στον Γεβγένι Καλντέι ο οποίος είχε τραβήξει τις περίφημες φωτογραφίες και περιέγραφε όλη την ιστορία με του στρατιώτη με τα δύο ρολόγια.

Πέρα όμως απο την ατυχή ανάρτηση του πολλες φορές εξαιρετικά εύστοχου les-malakies, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν και άλλες που συνεχίζουν την εκτέλεση συμβολαίων, πολιτικών και οικονομικών. Το blog γιατί-μυρίζουν-οι μασχάλες- της- Τζένιφερ- Ανιστον που έχει αναλάβει -μαζί με τα blog παπαγαλάκια που το αναπαράγουν- την εργολαβία επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία “αποκαλύπτεται” ότι οι αποδοχές του Στέλιου Κούλογλου στην ΕΡΤ ανήλθαν στο ύψος των 20 132,44 ευρώ τον μήνα. Το ποσό, όπως και το προηγούμενο των 550.000 που είχε επίσης κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από το ίδιο κύκλωμα δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά για αυτά και τα υπόλοιπα συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα οι υπεύθυνοι θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν.