Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο Τέξας των ΗΠΑ αποφάσισε να μην επιτρέψει στον πολιτειακό νόμο να τους αποτρέψει από τον γάμο. Ο Μαρκ Ριντ, μέλος της Ομάδας λεσβιών, γκέι, μπαϊσέξουαλ και διεμφυλικών ατόμων GetEQUAL, ανακάλυψε έναν τρόπο να παντρευτεί τελικά τον επί χρόνια σύντροφό του Ντάντε Ουόκαπ στην πατρίδα του το Ντάλλας, παρά το γεγονός ότι ο γάμος των γκέι δεν αναγνωρίζεται από το νόμο του Τέξας.

Ads

Ο Ριντ κανόνισε ο γάμος του να τελεστεί μέσω του Skype από κάποιον που διαμένει στην Ουάσινγκτον, όπου ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι νόμιμος. Παρότι το ζευγάρι χρειάστηκε να ταξιδέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα πριν την τελετή για να κάνει αίτηση για την άδεια γάμου και στη συνέχεια να περιμένει για να τη λάβει μέσω email, θεώρησε ότι ήταν πολύ πιο σημαντικό το να παντρευτεί τελικά ενώπιον φίλων και οικογένειας.

«Είναι πολύ σημαντικό που όλα τα μέλη της οικογένειάς μας κατάφεραν να παραβρεθούν», δήλωσε ο Ριντ. «Ήταν η πρώτη φορά που γνωρίστηκαν, παρότι με τον Ντάντε είμαστε μαζί 10 ολόκληρα χρόνια. Αν είχαμε παντρευτεί στην Ουάσινγκτον, θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε παρόντες στο γάμο όλους τους ανθρώπους που θέλαμε».

Στην αμερικανική νομοθεσία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους e-γάμους. Ο Ριντ, ωστόσο, εργάζεται σε συνεργασία με νομοθέτες για να βρεθεί ένας τρόπος να καθιερωθεί η δυνατότητα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να πραγματοποιούν γάμους εκτός της πολιτείας όπου διαμένουν, μέσω του διαδικτύου.

Ads