Την αντίδραση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Έθνος» προκάλεσε η απόφαση του εκδότη να απολύσει τη δημοσιογράφο, συνδικαλίστρια, πρώην εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ και εκλεγμένη στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Πόπη Χριστοδουλίδου. Οι εργαζόμενοι στο Πήγασο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (13-14 Ιουνίου), έπειτα από απόφαση της ΕΣΗΑ, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης.

Ads

Η είδηση της απόλυσης της δημοσιογράφου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες Έθνος, Ημερησία, Goal, στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου, οι οποίοι από τις 15:00 έως τις 20:00 πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εφημερίδας, όπου ανάρτησαν πανό, προειδοποιώντας πως αν δεν ανακληθεί η απόλυση θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

Το επιχείρημα της διοίκησης της εφημερίδας για την απόλυση της κ. Χριστοδουλίδου, η οποία καλύπτει επί χρόνια το ναυτιλιακό ρεπορτάζ, ήταν ότι είναι αντιπαραγωγική.

Οι συνάδελφοί της, ωστόσο, κάνουν λόγο για εκδικητική απόλυση, λόγω της δυναμικής παρουσίας της δημοσιογράφου στις συνελεύσεις των εργαζομένων. Παράλληλα, εκτιμούν ότι έρχονται και άλλες απολύσεις στην εφημερίδα.

Ψήφισμα της έκτακτης συνέλευσης συντακτών στον Πήγασο:

Ads

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.

Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.