Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», όπως καταγγέλλουν, με τους πιο «τυχερούς» να μετρούν τέσσερις μήνες χωρίς μισθό ενώ άλλοι, όπως οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, δεν έχουν λάβει τις αποδοχές τους για ένα εξάμηνο. Όπως καταγγέλλουν, ο εκδότης της εφημερίδας Σ. Κοτρώτσος ζητούσε από τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπομονή προκειμένου να εξυπηρετήσει δάνεια και να συγκεντρώσει τα χρήματα της μισθοδοσίας, ώσπου την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους εργαζόμενους. Παρόλα αυτά, ζήτησε ακόμα μία φορά από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για να βγουν κι άλλα φύλλα της εφημερίδας…

Ads

Οι περισσότεροι από πενήντα εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή τους ότι η καθυστέρηση των πληρωμών τους ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τους επόμενους μήνες η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από την επιχείρηση καθυστέρησε ακόμα περισσότερο.

Όλο αυτό το διάστημα, ο εκδότης της εφημερίδας επικαλούνταν δάνεια που προσπαθούσε να εξασφαλίσει και επενδυτές που επρόκειτο να χρηματοδοτήσουν την διάσωση της εφημερίδας, και ζητούσε από τους εργαζομένους να κάνουν υπομονή, μεταθέτοντας διαρκώς την ημερομηνία πληρωμής τους.

Βρισκόμαστε στις αρχές Απρίλη
πλέον και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δεν έχουν λάβει μισθό από τον Οκτώβριο, οι διοικητικοί υπάλληλοι από τον Νοέμβριο ενώ οι τεχνικοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο ο Σ. Κοτρώτσος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» αλλά παρόλα αυτά ζήτησε εκ νέου από τους εργαζόμενους να (ξανα)βάλουν «πλάτη» για να βγουν ακόμα δυο φύλλα της εφημερίδας. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εκτός από το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά έκανε λόγο για κάποιον επενδυτή που θα μπορούσε να «σώσει» την εφημερίδα, ο κ. Κοτρώτσος προσέφερε μάλιστα στους λίγους εργαζόμενους που είναι στο μισθολόγιο να υπογράψουν καταγγελία σύμβασης για να εξασφαλίσουν ταμείο ανεργίας.

Ads

Πάντως, ο Σ. Κοτρώτσος, που είχε υποσχεθεί στους εργαζομενους ότι θα βρεθούν χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, άρχισε τελευταία να «καρφώνει» τη Γιάννα Αγγελοπούλου, στις υπηρεσίες της οποίας βρισκόταν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι σε ένα άρθρο του που δημοσιεύθηκε τελευταία στις «Αποκαλύψεις» υποστηρίζει ότι η οργανώτρια αρχή δωροδοκούσε δημοσιογράφους για να γράφουν υπέρ των Αγώνων και ότι υπήρξαν άτυπα μαύρα κονδύλια την περίοδο των Ολυμπιακών. Το σχετικό άρθρο άρχισαν να αναπαράγουν κι άλλα «ενημερωτικά» blog με προσωπικές επιθέσεις κατά της κυρίας Αγγελοπούλου και προτροπές να παρέμβει ο εισαγγελέας…