Απείλησε και τη γαλλική εφημερίδα «Liberation» ο τούρκος χάκερ που με την ομάδα του «επιτέθηκαν» στον ιστότοπο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» για να «υπερασπιστούν την πατρίδα τους», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche».

Ads

Η «Charlie Hebdo» στο Παρίσι εξέδωσε ένα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη στο οποίο παρουσιαζόταν ως «διευθυντής σύνταξης» ο προφήτης Μωάμεθ, ενώ η εφημερίδα είχε μετονομαστεί προσωρινά σε «Charia Hebdo».

«Αν η Liberation (στα γραφεία της οποίας έχει μεταφερθεί προσωρινά η ομάδα της Charlie Hebdo) συνεχίσει να δημοσιεύει αυτά τα σκίτσα θα ασχοληθούμε και μαζί της», δήλωσε ο Εκμπέρ, ένας νεαρός άνδρας 20 ετών, τον οποίο η «Journal du Dimanche» συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη. 

«Θα υπερασπιστούμε τη χώρα και τους θεσμούς μας», πρόσθεσε ο Εκμπέρ και ο νεαρός που είναι μέλος των τούρκων χάκερς Ακιντζιλάρ (Akincilar) επεσήμανε: «Δεν πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι κανό, δεν κλέψαμε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι μία διαμαρτυρία κατά της προσβολής των αξιών και των πιστεύω μας». 

Ads