Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ (TV100 και FM100)να απομακρύνει από τη θέση του δημοσιογράφο που από το Δεκέμβριο του 2010 κατείχε έμμισθη θέση και στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Ads

Η κίνηση αυτή των διοικούντων τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης προκάλεσε τα γρήγορα αντανακλαστικά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως “η Διοίκηση Μπουτάρη με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις συνεχίζει ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον πολύπειρων δημοσιογράφων που δεν της είναι αρεστοί. Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τέτοιες λογικές πολιτικών διώξεων. Προφανώς όμως όχι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το βαθύ ΠΑΣΟΚ που την καθοδηγεί. Άλλωστε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, που βρίσκεται λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του, υπέστη δίωξη μόλις το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και από την προηγούμενη θέση εργασίας του».

Σε απάντησή της στις κατηγορίες της ΝΔ η διοίκηση του TV100 σημειώνει πως “αποστρέφεται τη λογική των κομματικών χρωματισμών και ουδέποτε διερεύνησε την πολιτική ταυτότητα των εργαζομένων. Εκφράζει δε την έκπληξή της που το κόμμα της ΝΔ σπεύδει να υιοθετήσει πολιτικά έναν δημοσιογράφο“.

Η ΔΕΠΘΕ σημειώνει επίσης ότι η απόφαση ελήφθη “ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της το γεγονός της διπλοθεσίας του συγκεκριμένου στελέχους, κατ’ εφαρμογή του Ν.3528 του 2007 (που ψηφίστηκε όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν η ΝΔ) ο οποίος απαγορεύει την πολυθεσία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα“.

Ads

«Ωστόσο η ΝΔ δεν αναφέρει τίποτα για το γεγονός ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος λαμβάνει δύο μισθούς από το Δημόσιο Ταμείο. Σε μία περίοδο που η οικονομία της χώρας κρέμεται από μία κλωστή, είναι αδιανόητο η ΔΕΠΘΕ να καλύπτει νοοτροπίες και πρακτικές που διαιωνίζουν τη φαυλότητα και τη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση η εκτίμηση της ΝΔ ότι η απόφαση της ΔΕΠΘΕ θα επιβαρύνει το Δήμο με υπέρογκη αποζημίωση.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΠΘΕ.

Για το θέμα, δημόσια παρέμβαση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρήστος Μάτης ο οποίος πρότεινε να δοθεί στον δημοσιογράφο άδεια άνευ αποδοχών ενός μηνός εντός του οποίου: θα παραιτηθεί οριστικά από τη θέση στη ΓΓ Ενημέρωσης, θα παραιτηθεί από κάθε δικαστική διεκδίκηση αποκατάστασης του στη ΓΓ Ενημέρωσης και θα επιστρέψει στο σύνολο του τις αποδοχές που έλαβε από τη ΓΓ Ενημέρωσης από τις 14 Δεκεμβρίου 2010 που επανεντάχθηκε στο προσωπικό της ΔΕΠΘΕ.