«Η συντακτική ομάδα, βαθιά συγκινημένη από την αλληλεγγύη που μας δείξατε, δεν σας ξεχνά και σας δίνει ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες στα περίπτερα». Με αυτή την πρόταση, οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εντύπου, τονίζοντας ότι «χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν» στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Ads

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η εκπρόσωπος της εφημερίδας, Αν Ομέλ, σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «μεγάλο στρες και κόπωση της συντακτικής ομάδας», ενώ απέρριψε ως ανυπόστατες τις φήμες ότι η αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας σχετίζεται με απειλές. Από πλευράς εκδοτών, ο Μισέλ Σαλιόν, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του ότι η απόφαση είναι προσωρινή και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μέλλον». Μετά το αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών αδελφών Κουασί στα γραφεία της εφημερίδας, οι επιζήσαντες συντάκτες αποφάσισαν την έκδοση της εφημερίδας με εξώφυλλο τον προφήτη Μωάμεθ. Το φύλλο έγινε ανάρπαστο από τις πρώτες κιόλας ώρες της κυκλοφορίας του.

Στις 25 Φεβρουαρίου το επόμενο φύλλο

Το επόμενο φύλλο της εβδομαδιαίας γαλλικής, σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το πρώτο μετά «το φύλλο των επιζώντων» της 14ης Ιανουαρίου, που πούλησε περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντίτυπα, θα κυκλοφορήσει τελικά στις 25 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λοράν Λεζέ δημοσιογράφος της εφημερίδας στον λογαριασμό του στο Twitter. «Επιτέλους! Λίγη ακόμη υπομονή, η Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει και πάλι στις 25 Φεβρουαρίου. Οπότε ραντεβού σε όλα τα καλά περίπτερα», έγραψε ο Λεζέ, ο οποίος γλίτωσε από την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Ιανουαρίου οι δύο τζιχαντιστές. 

Ads