Οι ΗΠΑ βιάστηκαν να επιρρίψουν ευθύνες στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας στις 22 Μαρτίου, και ενώ το περιστατικό βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Sputniκ.

Ads

Με την στάση αυτή, οι ΗΠΑ «στριμώχτηκαν μόνες τους στη γωνία», συμπλήρωσε.

«Το ίδιο το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την επίθεση, πριν καν σβήσει η φωτιά, οι Αμερικανοί άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν ήταν υπεύθυνη η Ουκρανία, νομίζω ότι είναι ένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά, είναι από μόνο του αποδεικτικό στοιχείο», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Το δεύτερο γεγονός που πρέπει να σημειωθεί αφορά στη φασαρία που έκαναν οι ΗΠΑ ότι αυτό είναι σίγουρα έργο του πρώην ISIS (νυν Islamic State)», επεσήμανε.

Ads

H ταχύτητα «με την οποία κατέληξαν σε υποτιθέμενα ξεκάθαρα συμπεράσματα είναι εκπληκτική. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να πάρουν ένα μικρόφωνο, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να βγάλουν ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για αυτή την τρομερή, αιματηρή τρομοκρατική επίθεση», υποστήριξε η Ζαχάροβα.

«Νομίζω ότι στριμώχτηκαν στη γωνία, διότι μόλις άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν το ISIS, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, που είναι πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, θυμήθηκαν και υπενθύμισαν σε όλους τους άλλους τι είναι πραγματικά το ISIS. Εσείς βρίσκεστε πίσω από όλες αυτές τις δομές τύπου ISIS, εσείς – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία – εσείς οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», κατέληξε η κ. Ζαχάροβα.