Με τη χώρα της να βιώνει βαρύ πένθος μετά το αιματοκύλισμα κοντά στη Μόσχα, με 137 νεκρούς, σήμερα 24/3, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε με ειρωνεία τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την επίθεση.

Ads

«Μακάρι να μπορούσαν να είχαν λύσει τη δολοφονία του δικού τους Προέδρου Κένεντι τόσο γρήγορα», έγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο Telegram. «Αλλά όχι, για περισσότερα από 60 χρόνια δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν ποιος τον σκότωσε τελικά. Ή μήπως και αυτό ήταν του ISIS;» αναρωτήθηκε.

Η ίδια ανέφερε ότι «Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, οποιαδήποτε φράση από την Ουάσιγκτον που αθωώνει το Κίεβο θα πρέπει να θεωρείται ως αποδεικτικό στοιχείο».

Συνέχισε το σχόλιό της, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς την αμερικανική κυβέρνηση, λέγοντας «Σε τελική ανάλυση, η χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας του Κιέβου από τους Αμερικανούς φιλελεύθερους δημοκράτες και η συμμετοχή στα διεφθαρμένα σχέδια της οικογένειας Μπάιντεν συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια».

Ads

Η αμερικανική θέση

Οι ΗΠΑ επιμένουν στη θέση τους ότι είχαν πληροφορίες για το χτύπημα στη Ρωσία και είχαν σπεύσει να προειδοποιήσουν.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, μάλιστα, σήμερα αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου ότι η Ουκρανία συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση.

Κατηγορηματικά είπε όταν ρωτήθηκε για πιθανή εμπλοκή της Ουκρανίας στο χτύπημα, «Όχι, δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη και, στην πραγματικότητα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το ISIS-K είναι στην πραγματικότητα, από κάθε άποψη, υπεύθυνο για αυτό που συνέβη».