Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δείχνει τους ύποπτους της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, να οδηγούνται με δεμένα μάτια σε ένα κτίριο για ανάκριση.

Ads

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι φρουροί τους βγάζουν από φορτηγά και τους μεταφέρουν για ανάκριση με κλειστά μάτια.

Οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες, ως εθνικό πένθος, μετά την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μόσχα.
Σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά και 180 άτομα τραυματίστηκαν.

Υπερβαίνουν τους 100 οι τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ο Πούτιν άναψε ένα κερί σε μια εκκλησία στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα σήμερα 24/3 ως φόρο τιμής στους νεκρούς, είπε ο εκπρόσωπός του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Εθνικό πένθος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι ρωσικοί ισχυρισμοί για τους ενόχους έδειχναν την Ουκρανία.
Οι πολίτες συγκλονισμένοι προσέρχονται και αφήνουν λουλούδια ως φόρο τιμής για τους νεκρούς στο Crocus City Hall.  Η αίθουσα συναυλιών είχε χωρητικότητα 6.200 θέσεων.
Σε μια συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης οι Ρώσοι σχημάτισαν μεγάλες ουρές στη Μόσχα για να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες. Μάλιστα, οι τράπεζες αίματος ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν πλέον επαρκείς προμήθειες για τέσσερις έως έξι μήνες.

Ads

Η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.