Για πόλεμο σε δύο μέτωπα φαίνεται πως ετοιμάζεται το Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στον πόλεμο και «πληρώνει βαρύ τίμημα» για τις επιθέσεις με πυραύλους, ρουκέτες και πυροβολισμούς από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στρατευμάτων και πόλεων στο βόρειο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Ads

«Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε επίσκεψή του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μεραρχία 91 στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες άρχισε ένας πόλεμος εναντίον μας από τη Χαμάς στο νότο», δήλωσε ο Γιοάβ Γκαλάντ κατά την επίσκεψή του στη Μεραρχία 91.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η πρόθεση αυτού του πολέμου ήταν να σκοτώσουν, να απαγάγουν, να βιάσουν και να βλάψουν παιδιά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και γυναίκες. Επιπλέον, καταγράφηκε από κάμερα, βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε για να αποτρέψει το Ισραήλ από την οργάνωση Χαμάς. Θα αντιστρέψουμε την κλίμακα κατά 180 μοίρες, η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που άρχισε η οριστική εξόντωση της Χαμάς».

Ads

 

 

«Το καθήκον σας είναι να προετοιμαστείτε για οτιδήποτε θα μπορούσε να απαιτηθεί. Είμαστε σε πόλεμο, δεν είχαμε επιλογή. Θα επιχειρήσουμε όπου είναι απαραίτητο και θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο», προσέθεσε.

Περισσότερα από 13 μέλη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά αντίποινα στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον μας από τη Χαμάς στο νότο», δήλωσε ο Γκαλάντ κατά την επίσκεψή του. «Η πρόθεση αυτού του πολέμου ήταν να σκοτώσουν, να απαγάγουν, να βιάσουν και να βλάψουν παιδιά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και γυναίκες. Θα αντιστρέψουμε την κλίμακα κατά 180 μοίρες, η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που ξεκίνησε η οριστική εξόντωση της Χαμάς», ανέφερε ακόμα.
«Υποθέτω ότι οι προκλήσεις θα γίνουν μεγαλύτερες [από ό,τι είναι τώρα] και πρέπει να το λάβετε αυτό υπόψη σας, για να είστε έτοιμοι, σαν ελατήριο, για κάθε κατάσταση. Το κράτος του Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις είναι περήφανες για εσάς», προσέθεσε στις δυνάμεις.