Η υπόθεση Jeffrey Epstein συνεχίζεται με τις αποκαλύψεις ισχυρών ονομάτων μετά την αποσφράγιση εγγράφων όπου περιλαμβάνουν τα άτομα που είχε σχέσεις ο επιχειρηματίας και είχαν επισκεφθεί το νησί του ή είχαν συχνές επαφές μαζί του.

Ads

Χαρακτηριστικό για τα ονόματα που περιλαμβάνουν τα έγγραφα είναι όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες όπως του πρώην προέδρου Bill Clinton, του Donald Trump, του Michael Jackson και του David Coperfield.

Σημειώνεται ότι η αναφορά των ονομάτων αυτών στα έγγραφα δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια κατηγορία για παράνομη ενέργεια εναντίον τους.

Επιπλέον, μέσα στα έγγραφα υπήρχε και ένα email όπου ο Epstein φέρεται να είχε ζητήσει από την πρώην συνεργάτιδά του Ghislaine Maxwell να αντικρούσει ισχυρισμούς για εμπλοκή ορισμένων διασήμων σε σεξουαλικά όργια που οργάνωνε.

Ads

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έστειλε ένα email στη Maxwell το 2015, στο οποίο την ρωτούσε αν θα μπορούσε να δωροδοκήσει τον κύκλο ενός εκ των θυμάτων του, της Virginia Giuffre, σε περίπτωση που κατέθεταν εναντίον της πρώην συνεργάτιδός του η οποία τον βοηθούσε στα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραττε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Telegraph, έγραφε στο email προς τη συνεργό του, Ghislaine Maxwell, τα εξής: «Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Virginia (Giuffre) είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί είναι αυτός με το δείπνο με τον Clinton και η νέα εκδοχή για τις Παρθένες Νήσους, ότι ο Steven Hawking συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Εκτιμάται πως είναι πιθανό ο Epstein να ήθελε εκουσίως να εκμεταλλευτεί το όνομα του Hawking για να υποδαυλίσει την αξιοπιστία των ισχυρισμών της Giuffre εναντίον του ιδίου και της συνεργάτιδός του.

Σημειώνεται ότι ο αστροφυσικός φωτογραφήθηκε στο ιδιωτικό νησί του Epstein τον Μάρτιο του 2006, στα πλαίσια ενός ταξιδιού του σε ένα επιστημονικό συνέδριο που γινόταν στο γειτονικό νησί St Thomas στην Καραϊβική. Είχε φωτογραφηθεί να συμμετέχει σε ένα μπάρμπεκιου και σε μια υποθαλάσσια ξενάγηση με υποβρύχιο. Ο μεγιστάνας κάλυψε τις δαπάνες του συνεδρίου και σε αυτό συμμετείχαν άλλοι 20 επιστήμονες.

Η Giuffre κατηγόρησε τους Epstein και Maxwell ότι την ανάγκαζαν να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου, αδελφό του βασιλιά Καρόλου, και πολλούς άλλους επιφανείς άνδρες.

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί να την είχε συναντήσει ποτέ. Η Maxwell καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και παρόμοιες κατηγορίες για χάρη του

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση που περιλαμβάνουν εξέχοντες επιχειρηματίες και πολιτικούς. Τα δικαστικά αρχεία είναι ενδεικτικά του κοινωνικού κύκλου που είχε αναπτύξει ο Epstein, ο οποίος είχε δηλώσει ένοχος για προσέλκυση ανηλίκων σε πορνεία το 2009.