Συμφωνία για μετάβαση της εξουσίας στην Υεμένη προσδοκά να υπάρξει ακόμα και μέσα στη μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπουμπάκρ αλ-Κίρμπι. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σαλέχ ενδέχεται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση.

Ads

Την Παρασκευή, χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαναά. Αντίπαλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, με τους αντικαθεστωτικούς να ζητούν την άμεση παραίτηση του Σαλέχ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1978.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, μιλώντας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του, τους κάλεσε «να μην υποχωρήσουν» και δήλωσε πρόθυμος να παραδώσει την εξουσία, αλλά «σε άξια και όχι διεφθαρμένα χέρια». Παράλληλα, αρνήθηκε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για τον θάνατο διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αλί Σαλέχ έχει προτείνει τη διεξαγωγή εκλογών έως τα τέλη του 2011, κάτι που δεν έχουν δεχτεί οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίοι του ζητούν να παραδώσει την εξουσία άμεσα.

Ads