Ένας 24χρονος αθλητής του ζίου-ζίτσου από τη Χιλή συμμετείχε σε ένα τουρνουά στην Αργεντινή, όπου κατετάγη δεύτερος και αξιοποίησε την ευκαιρία της απονομής, για να περάσει ένα μήνυμα για τη χώρα του σε όλο τον κόσμο. 

Ads

Ο Rogers Rogerio πήρε μια σημαία της χώρας του, που έγραφε πάνω το μήνυμα: «μας σκοτώνουν, μας βιάζουν, μας βασανίζουν, όπως ακριβώς και στη δικτατορία». 

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα As, τόνισε ότι «είναι απαραίτητο ως αθλητής να καταδικάζεις την καταστολή ενάντια των ανθρώπων που βγήκαν για να απαιτήσουν αξιοπρέπεια στην Παιδεία, την Υγεία και τη Στέγη. Το κράτος της Χιλής έχει ξεχάσει τον λαό και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Γι’ αυτό σκέφτηκα να κάνω από την πλευρά μου κάτι και να εκφράσω τη στήριξη μου ως αθλητής στους ανθρώπους που αγωνίζονται».

Σημειώνεται ότι σε μια αντίστοιχη κίνηση προχώρησε πριν λίγες ημέρες και η – κατά το ήμισυ – Χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte, η οποία σταμάτησε στο «κόκκινο χαλί» των λατινοαμερικανών Grammys, άνοιξε την καμπαρντίνα της της και αποκάλυψε λίγες λέξεις πάνω στο γυμνό της στήθος: «Στη Χιλή βασανίζουν, σκοτώνουν και βιάζουν». 

Ads