Χιλιάδες επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί από χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο στη Χιλή, μετά την ακύρωση ή την καθυστέρηση των πτήσεών τους και την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τις αρχές εξαιτίας των ταραχών που συγκλονίζουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η οποία μέχρι στιγμής μετά επτά νεκρούς. 

Ads

Οι διάδρομοι του κύριου τερματικού του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Χιλής μετατράπηκαν σε κοιτώνες, καθώς πολλοί επιβάτες κοιμούνταν στο έδαφος, ενώ άλλοι περίμεναν σε πολύ μεγάλες ουρές στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών για να πληροφορηθούν για την πτήση τους.

Χωρίς να έχουν τίποτε για να φάνε ή να πιούνε, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το αεροδρόμιο λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της απουσίας δημόσιων μέσων μεταφοράς, οι επιβάτες περιμένουν στωικά.

Εκατοντάδες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν ή αναπρογραμματίστηκαν μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται στο Σαντιάγο από την Παρασκευή, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι.

Ads

«Είμαστε εδώ εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δεν ξέρουμε τίποτε για τις πτήσεις μας», δήλωσε μια Περουβιανή φοιτήτρια, η οποία βρισκόταν στη Χιλή για ένα επιστημονικό συνέδριο για τα δάση μαζί με 120 άλλους ανθρώπους. «Πρέπει να περιμένουμε σε μεγάλες ουρές για να μάθουμε τι θα γίνει, δεν ξέρουμε αν οι κινητοποιήσεις θα χειροτερεύσουν», πρόσθεσε.