Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας παραιτήθηκε σήμερα Πέμπτη (31/8) και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο υπουργός Ενέργειας, Γκραντ Σαπς.

Ads

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γουάλας με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους.

Στην επιστολή παραίτησής του, υπενθύμισε τη δουλειά του ως υπουργός Άμυνας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021 και της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σούνακ για την υποστήριξή του και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας «είναι πίσω στον δρόμο για να είναι και πάλι παγκόσμιας κλάσης με ανθρώπους παγκόσμιας κλάσης».

Ads

Ο Γουάλας έχει κατά καιρούς εκφράσει ειλικρινά την ώθησή του για ενίσχυση της αμυντικής χρηματοδότησης και έγνεψε στην επιθυμία του να παραμείνει αυτό προτεραιότητα μόλις παραιτηθεί.

Πρόσθεσε στην επιστολή παραίτησης: «Ξέρω ότι συμφωνείτε μαζί μου ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις μέρες όπου η Άμυνα θεωρούνταν ως διακριτική δαπάνη από την κυβέρνηση».