Η Ιταλία πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι χώρισε με τον σύντροφό της και τηλεοπτικό δημοσιογράφο Αντρέα Τζιαμπρούνο, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει δεχθεί έντονη κριτική για σεξιστικά σχόλια.

Ads

Τον περασμένο μήνα, η κ. Μελόνι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως εκείνη δεν πρέπει να κρίνεται για τα όσα λέει ο σύντροφός της, κι ότι δεν προτίθεται να απαντήσει ξανά σε ερωτήσεις για τη συμπεριφορά του.

Ο χωρισμός έρχεται την ώρα που η 46χρονη ακροδεξιά πρωθυπουργός συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο της θητείας της, επικεφαλής ενός δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που σαν έναν από τους στόχους του έχει την υπεράσπιση της παραδοσιακής οικογένειας.

«Η σχέση μου με τον Αντρέα Τζιαμπρούνο, η οποία διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, τελειώνει εδώ», δήλωσε. «Οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει εδώ και καιρό, κι είναι η ώρα να το κάνουμε γνωστό».

Ads

Η ίδια υποστήριξε πως οι δυσκολίες στην προσωπική της ζωή δεν θα την επηρεάσουν, λέγοντας πως «όσοι ήλπιζαν πως θα με αποδυναμώσουν χτυπώντας με στην προσωπική μου ζωή, δεν θα έχουν καμία επιτυχία».

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε σε τηλεοπτικό στούντιο το 2014, έχει μια κόρη επτά ετών.

Ο 42χρονος Τζιαμπρούνο, είναι παρουσιαστής ειδησεογραφικής εκπομπής που μεταδίδεται από τη Mediaset, μέρος του ομίλου ενημέρωσης MFE, που ανήκει στους κληρονόμους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αυτή την εβδομάδα, μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή της Mediaset για θέματα επικαιρότητας μετέδωσε αποσπάσματα βίντεο από την εκπομπή του Τζιαμπρούνο, τα οποία τον δείχνουν να χρησιμοποιεί βωμολοχίες, να αγγίζει τη βουβωνική του χώρα και να φαίνεται να προσεγγίζει μια συνάδελφό του. «Γιατί δεν σε γνώρισα νωρίτερα;», τη ρωτάει.

Σε μια δεύτερη ηχογράφηση που προβλήθηκε την Πέμπτη, ο ίδιος ακούγεται να μιλάει ότι έχει σχέση και να λέει σε γυναίκες συναδέλφους του ότι μπορούν να εργαστούν μαζί του αν λάβουν μέρος σε ομαδικό σεξ.

Ο δημοσιογράφος είχε επικριθεί ευρέως τον Αύγουστο για τα σχόλιά του που ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως εξύβριση των θυμάτων, μετά από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού.

Ο Μάρκο Φουρφάρο του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι τα σχόλια του Τζιαμπρούνο ήταν «καθαρός σοβινισμός και σεξισμός…. μη σχολιάσιμη βρωμιά».

https://www.youtube.com/watch?v=5u5_gJzaTh4&t=46s