Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τριπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας χθες κοντά σε ένα μαυσωλείο Σιιτών βόρεια της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 60.

Ads

Η πληροφορία προέρχεται από πηγές της ιρακινής ασφάλειας. Ο τελικός τραγικός απολογισμός από την πρώτη βομβιστική επίθεση φτάνει μέχρι σήμερα τους 292 νεκρούς και υπάρχουν φόβοι ότι ο κύκλος αίματος  θα συνεχιστεί.

Ένας άνδρας πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά στην εξωτερική πύλη του μαυσωλείου γύρω στις 11 μ.μ. τοπικής ώρας, επιτρέποντας αρκετούς οπλοφόρους να εισβάλλουν στο χώρο και να αρχίσουν να πυροβολούν τους πιστούς που γιόρταζαν το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Τουλάχιστον ένας οπλοφόρος ανατίναξε τον εαυτό του ανάμεσα στο πλήθος ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε από τα πυρά του φύλακα του μαυσωλείου προτού προλάβει να πυροδοτήσει τη ζώνη εκρηκτικών του.

Ads

Το μνημείο χτυπήθηκε επίσης και από ρουκέτες. Το Ισλαμικό Κράτος, που αποτελείται από σκληροπυρηνικούς σουνίτες, είπε σε δήλωσή του πως η επίθεση εκτελέστηκε από τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.