Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τους χειρισμούς του αναφορικά με την επίθεση της Χαμάς.

Ads

«Δεν ήταν προετοιμασμένος και το Ισραήλ δεν ήταν προετοιμασμένο. Και υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν να είναι προετοιμασμένο», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Fox News.

Πρόσθεσε ότι ο Νετανιάχου «έχει πληγωθεί πολύ άσχημα» λόγω της επίθεσης.

Αντίπαλος του κ. Τραμπ στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, με τη σειρά του επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τα σχόλια αυτά.

Ads

Είναι «παράλογο πως οποιοσδήποτε», ακόμη περισσότερο «κάποιος που έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος», επιλέγει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «για να επιτεθεί στον φίλο μας και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είναι ο σημερινός επικρατέστερος υποψήφιος για την προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών το 2024.

ΗΠΑ: Επιβεβαιώνουν ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ πριν την επίθεση της Χαμάς

Το Ισραήλ προειδοποιήθηκε από την Αίγυπτο για πιθανή βία, τρεις ημέρες πριν από τη φονική διασυνοριακή επιδρομή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μίκαελ Μακκόλ.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν, ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο κ. Μακκόλ στους δημοσιογράφους μετά από μια κλειστή ενημέρωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σήμερα Τετάρτη 11/10 προς τους γερουσιαστές σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Δεν θέλω να υπεισέλθω πολύ σε απόρρητα θέματα, αλλά δόθηκε μια προειδοποίηση. Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν σε ποιο επίπεδο. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πώς μας διέφυγε, πώς διέφυγε και από το Ισραήλ. Ξέρουμε πως η επίθεση της Χαμάς μπορεί να σχεδιάζοταν εδώ και ίσως ένα χρόνο», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος του Τέξας.