Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα την Ιταλία ότι μπορεί να προβεί σε αντίποινα όσον αφορά τη σύλληψη από τις ιταλικές αρχές ενός Ιρανού δημοσιογράφου.

Ads

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε ως υπόπτους για λαθρεμπόριο όπλων στο Ιράν εννέα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να ανήκουν στις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Ιράν ανακοίνωσε παράλληλα την Παρασκευή, ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στην Τεχεράνη εκλήθη στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το θέμα της κράτησης δύο Ιρανών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας δημοσιογράφος του IRIB, τον οποίο κατονόμασε ως Χαμίντ Μασουμινετζάντ.

«Αν η ιταλική κυβέρνηση θέλει να μεταχειρίζεται τον συνάδελφό μας των μέσων ενημέρωσης κατ’αυτόν τον τρόπο για να ικανοποιεί τις σκληρές επιθυμίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει από την κυβέρνηση του Ιράν μια ανταπόδοση απέναντι στους ανθρώπους των δικών της μέσων ενημέρωσης», δήλωσε στο IRIB ο Μοχαμάντ Αλί Ραμίν, υφυπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης που είναι αρμόδιος για τις υποθέσεις των μέσων ενημέρωσης.

Ads